Voestes lopme daen jaepien – Årets första snö

Skärmavbild 2013-10-21 kl. 21.58.26Ja så här kan det alltså se ut vid vårt viste när den allra första, tveksamma snön fallit, och frosten bitit sig fast i den ännu höstbrända marken. Vi har på en mycket kort tid gått från brinnande höstlövsvärme, till en mer avskalad höstvinterkyla, och det märks att landet förbereder sig för den långa natt som vintern ju ändå är för allt som växer och gror i vår värld.

Vi i sameföreningen går dock inte i ide bara för att naturen sakta börjat på att slumra in, istället förbereder vi oss för vinterns två stora event, nämligen vår 25-årsjubileumsmiddag den 29 november och vår medverkan i julmarknaden på Gammplatsen den andra advent. Under denna marknad kommer vi att bjuda på jojk med Liksjuon Mánáj Vuöllieh, en samisk modevisning och har man tur kanske det till och med kommer att finnas exklusiva mössor designade av våra ungdomar till salu.

Den som lever får se!

För de som är mer nyfikna på jubileumsmiddagen – vi kommer inom kort att skicka ut inbjudningar till vår jubileumsmiddag och vi ser fram emot att få se både nya och gamla medlemmar vid detta tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s