Siebrienståvroen bïjre / Om Styrelsen

Ståvroeåvtehke – Ordförande: Mikael Jakobsson jobbar som samisk antikvarie vid Skogsmuseet och är även aktiv inom Motorveckans styrelse. Han har tidigare varit ordförande i föreningen, och är väl förtrogen med den samiska politiska arenan.

Mubpie Ståvroeåvtehke – Vice Ordförande: Anne Wuolab arbetar som skribent och kulturentrepenör med fokus på det samiska livet. Hon bor i Norrbäck där hon driver en skogsfastighet tillsammans med sin man och sina två söner. Hon är uppvuxen inom renskötseln i norra Norge, och har tidigare bland annat tagit fram en kartläggning av samisk kultur i Lycksele för kommunens räkning, och har varit med i föreningens styrelse i fyra år.

Tjaelije – Sekreterare: Johan Sandberg McGuinne är en 28-årig sydsame och gael med rötterna i Vilhelmina Norra och Nìs på the Isle of Lewis, Skottland. Han jobbar sedan 2 1/2 år som lärare i engelska, tyska och sydsamiska inom Lycksele Kommun, och vid sidan av lärarjobbet är han även verksam som översättare, akademiker och kulturarbetare med intresse för språkbevarande och dekolonisering.

Lihtsegh – Ledamöter:

Annelie Jakobsson bor i Råberg och har fyra barn, varav ett fortfarande bor hemma. Hon har även två barnbarn, ett antal hundar och höns och på fritiden tycker hon om att pyssla, snickra och påta i trädgården. För närvarande är hon anställd på  2 barnbarn hundar och höns gillar att pyssla, snickra och trädgård. För närvarande anställd på ikea-industri.

Gunnel Morén, är född 1956 och är för tillfället boende i Tannsele, Lycksele. Hon arbetar som enhetschef hos Studieförbundet Vuxenskolan, och har varit verksam inom föreningen i många år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s